COFFEE ROASTERY

GOED BEZIG

EN DAT MAAKT ONS BIJZONDER

TRANSPARANT

Waar komt mijn koffie vandaan? Hoe wordt het verbouwd? Wij vertellen je er alles over!

DUURZAAM

Met onder meer 100% elektrisch roosteren en 125 zonnepanelen zijn wij voorbereid op de toekomst.

AIR ROASTED

Koffie roosteren op hete lucht! Met de TYPHOON ‘fluid bed’ Roaster ontwikkelen we nog betere smaakprofielen.

IEDEREEN BLIJ

Meer waardering voor de koffieboeren en daarmee betere koffie voor ons en jou! Iedereen blij!

SPECIALTY COFFEE

Alleen het beste is goed genoeg, daarom (ver)kopen wij alleen maar Specialty Coffee.

TYPHOON ROASTER

Iemand moet de eerste zijn en wij zijn de allereerste van Nederland die met dit unieke Roast Systeem werkt.

En daar zijn we best een beetje trots op!

Typhoon onderscheidt zich met traditionele trommelbranders, omdat de koffie wordt geroosterd in een hete luchtstroom; een zogenaamd ”fluid-bed”.

Koffie roosteren is een ambacht en moet met precisie gebeuren. Met alleen fantastische specialty koffiebonen inkopen zijn we nog niet bij de ultieme smaakbeleving.

Door middel van zeer nauwkeurige warmteoverbrenging van het Typhoon systeem en speciaal ontwikkelde software, zijn we in staat om zeer nauwkeurig smaakprofielen te ontwikkelen die elke boon eer aan doet en zo de smaak eigenschappen tot perfectie kunnen brengen.

Keer op keer!

TYPHOON ROASTER

Iemand moet de 1e zijn, en wij zijn de aller eerste van Nederland die met dit unieke Roaster Systeem werken. En daar zijn we best een beetje trots op!

Typhoon onderscheid zich met traditionele trommel branders omdat de koffie word geroosterd in een hete luchtstroom. Een zogenaamd ”fluid-bed”

Koffie roosteren is een ambacht en moet met precisie gebeuren. Met alleen fantastische specialty bonen inkopen zijn we nog niet bij de ultieme smaakbeleving.

Door middel van zeer nauwkeurige warmte overbrenging van het Typhoon systeem en speciaal ontwikkelde software zijn we in staat om zeer nauwkeurig smaak profielen te ontwikkelen die elke boon eer aan doet en zo de smaak eigenschappen tot een perfectie kunnen brengen.

Keer op keer!

100% DUURZAAM

Van ”green coffee” naar ”green environment”.

De Typhoon is niet alleen groen van kleur maar wij streven ook naar duurzaam roosteren. Het Typhoon systeem maakt geen gebruik van gas maar verwarmt 100% op elektriciteit en dat scheelt dat heel veel uitstoot.

Koffie is een prachtig natuurproduct en daar willen we zo lang mogelijk van blijven genieten. Duurzaamheid staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Met een elektrische koffiebrander en 125 zonnepanelen op het dak proberen wij gebruik te maken van onze warmtebron, de zon!

100% DUURZAAM

Van ”green coffee” naar ”green environment”

De Typhoon is niet alleen groen van kleur maar wij streven ook naar groen roosteren. Omdat het Typhoon systeem geen gebruikt maakt van gas maar 100% op elektriciteit verwarmd, scheelt dat een hoop uitstoot.

Koffie is een prachtig natuur product, en daar willen we zo lang mogelijk van blijven genieten. Duurzaamheid staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Met een elektrische koffiebrander en 125 zonnepanelen op het dak proberen wij gebruik te maken van onze warmte bron, de zon!

SPECIALTY COFFEE

Speciale koffie is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar koffie die meer dan 80 punten heeft gescoord op een schaal van 100 punten door de SCAA (Speciality Coffee Association of America). Speciale koffiesoorten verschillen op twee manieren duidelijk van gewone koffie: superieure kwaliteit en hun impact op de gemeenschap van boeren.

Speciale koffiebonen worden op grotere hoogte, in de juiste tijd van het jaar, in rijke grond geteeld en met grote zorg geoogst. Vanwege de aandacht en zorg die ze vragen, worden koffiespecialiteiten met een premie verkocht. Gemiddeld betalen wij 45% boven de Fairtrade koffieprijs. Zo profiteert iedereen: de koffieboer krijgt zijn/haar deel van de prijs, wij zijn blij en jij kunt genieten van heerlijke koffie!
Om als koffiespecialiteit te kwalificeren, moeten de bonen worden gesorteerd door gecertificeerde koffieproevers.

Koffie wordt in verschillende landen op verschillende tijdstippen geoogst. Doordat wij vers geoogste koffie inkopen hebben wij het hele jaar door verschillende koffies in het assortiment.

Wij zijn altijd op zoek naar de beste koffies met de beste prijs-kwaliteitverhouding. We selecteren onze koffies op basis van stalen die we ontvangen van gespecialiseerde importeurs. Wij werken met deze zorgvuldig geselecteerde partners omdat zij de boeren ook ondersteunen door kennis te delen en met investeringen in hun machines. Hierdoor kunnen de boeren groene koffie van hogere kwaliteit leveren.

Hoe hoger de kwaliteit van de bonen, hoe hoger de prijs die de boer ervoor kan vragen.

SPECIALTY COFFEE

Speciale koffie is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar koffie die meer dan 80 punten heeft gescoord op een schaal van 100 punten door de SCAA (Speciality Coffee Association of America). Speciale koffiesoorten verschillen op twee manieren duidelijk van gewone koffie: superieure kwaliteit en hun impact op de gemeenschap van boeren.

Speciale koffiebonen worden op grotere hoogte, in de juiste tijd van het jaar, in rijke grond geteeld en met grote zorg geoogst. Vanwege de aandacht en zorg die ze vragen, worden koffiespecialiteiten met een premie verkocht. Gemiddeld betalen wij 45% boven de Fairtrade koffieprijs. Zo profiteert iedereen: de koffieboer krijgt zijn/haar deel van de prijs, wij zijn blij en jij kunt genieten van heerlijke koffie!
Om als koffiespecialiteit te kwalificeren, moeten de bonen worden gesorteerd door gecertificeerde koffieproevers.

Koffie wordt in verschillende landen op verschillende tijdstippen geoogst. Doordat wij vers geoogste koffie inkopen hebben wij het hele jaar door verschillende koffies in het assortiment.

Wij zijn altijd op zoek naar de beste koffies met de beste prijs-kwaliteitverhouding. We selecteren onze koffies op basis van stalen die we ontvangen van gespecialiseerde importeurs. Wij werken met deze zorgvuldig geselecteerde partners omdat zij de boeren ook ondersteunen door kennis te delen en met investeringen in hun machines. Hierdoor kunnen de boeren groene koffie van hogere kwaliteit leveren.

Hoe hoger de kwaliteit van de bonen, hoe hoger de prijs die de boer ervoor kan vragen.

WAT ANDEREN VAN ONS VINDEN

REVIEWS