BARISTA TRAINING
ECHT GOED KOFFIE ZETTEN IS EEN VAK
EN WIJ VINDEN DAT HET MOOISTE VAK WAT ER IS!
WAT GA JE DOEN?
Werk jij in een horeca zaak of ben je gewoon mega fan van koffie en wil jij je kennis echt verdiepen over het Barista vak? Tijdens de Barista Training gaan we dieper in op de materie van espresso maken, molen afstellen en melk opschuimen. De eerste sessie duurt 3 uur waarin we veel theoretische kennis opdoen en vervolgens lekker aan de slag gaan.
De tweede sessie (3uur) gaan we verschillende koffie variaties behandelen, onderhoud molen en espressomachine, herhaling en trainen van de Barista Skills van de vorige sessie.
Tot slot word bij iedereen aan het eind een mini examen afgelegd waarin we willen zien dat jij zelfstandig aan het werk gaat achter een espresso machine en begrijpt hoe je de smaken kunt beïnvloeden met de molen.
EVEN CONCREET!
Deze punten gaan we behandelen tijdens de eerste sessie:
- Presentatie: van koffiebes naar gebrande boon
- Techniek van de espresso (malen, doseren, tampen, doorloopsnelheid)
- Hoe zet je de ultieme espresso en hoe niet… ;-)
- Afstellen molen
- Micro foam melk opschuimen
- Basis latte art schenken.
- Reiniging onderhoud espressomachine
Deze punten gaan we behandelen tijdens de tweede sessie:
- Herhaling techniek van de espresso (malen, doseren, tampen, doorloopsnelheid)
- Reiniging molen.
- Herhaling molen afstellen.
- Bereiden van verschillende koffie variaties
- Oefenen voor examen
- Tot slot mini examen: bereiden van 2 espresso en 2 cappuccino
Workshop & Training Locatie
Trainingen worden gehouden in onze trainingsruimte en branderij. De Barista Training doorloop je met een kleine groep, zodat er voldoende ruimte is om te oefenen en op individuele vragen in te gaan.
Prijs: € 175,- per persoon incl een zakje Baristini Air Roast Coffee om direct aan de slag te gaan.
Wilt u graag met een eigen groep of collega’s en op een eigen gekozen datum, dat kan uiteraard. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.