BARISTA WORKSHOP

WAAN JE IN DE WERELD VAN KOFFIE

EN ONTDEK ALLE BARISTA SKILLS

WAT GA JE DOEN?

Altijd al eens willen weten hoe je een echte espresso moet maken, of drink je wel eens een cappuccino met een prachtig hartje of rosetta er op maar hoe doen ze dat toch?

In een 2,5 uur durende workshop nemen wij je mee in de wereld van specialty koffie en laten we je koffie zetten als een echte barista!

Je leert hoe je de smaken kunt beïnvloeden door middel van je molen afstelling om zo het beste uit je espresso te halen en alle tips en tricks om diverse koffie specialiteiten te bereiden.

We werken met het beste van het beste espresso apparatuur en ga je aan de slag op een Kees van der Westen Mirage espressomachine en Mythos One grind on demand molen.

EVEN CONCREET!

Deze punten gaan we behandelen

  • Presentatie: van koffiebes naar gebrande boon
  • Barista skills als een PRO
  • Techniek van de espresso (malen, doseren, tampen, doorloopsnelheid)
  • Hoe zet je de ultieme espresso en hoe niet… ;-)
  • Micro foam melk opschuimen
  • Basis latte art schenken, heeeeeeeel veel schenken
  • Cappuccino, Latte Macchiato, Flat White… hoe dan?
  • Reiniging onderhoud espressomachine

Workshop & Training Locatie

Workshops worden gehouden in onze trainingsruimte en branderij. De Barista Workshop doorloop je met een kleine groep, zodat er voldoende ruimte is om te oefenen en op individuele vragen in te gaan.

Prijs: € 75,- per persoon incl. een zakje Baristini Air Roast Coffee om thuis direct aan de slag te gaan.

Wil je graag met een eigen vriendengroep of collega’s en op een eigen gekozen datum deze inspirerende workshop volgen, dat kan uiteraard. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

TIP! Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een Barista Workshop cadeau! Je hoeft nog geen datum te selecteren, de ontvanger kiest zelf wanneer het uitkomt.

WAT ANDEREN VAN ONS VINDEN

REVIEWS

Knelis
Knelis
2021-12-15
Zeer fijne, leuke en leerzame avond beleefd bij Baristini. Het roastproces van espressobonen kunnen meemaken. Erg gaaf om te zien. En daarna van diverse soorten bonen espresso's gezet en mogen ervaren. Een mooie beleving! Met de koffiekennis en baristavaardigheden van Nick in combinatie met professionele espressomachines is alles aanwezig om jou baristaskills te verbeteren
Dion Kiou
Dion Kiou
2021-12-14
The first air coffee roaster in Netherlands is here. The best barista training and the best barista is here. I am very satisfied with everything i saw and learned. Amazing people, amazing place and of course amazing coffee...
Gijs K. Van Den Berg
Gijs K. Van Den Berg
2020-03-03
De barista van Nederland!